Com cada any, amb motiu del 25N, “Dia internacional per l’erradicació de les violències masclistes”, ahir, centenars de persones es manifestarem a València,  per tal de denunciar la situació devastadora en què viuen milions de dones. Vam recorrer els carrers, des de’l Parterre a la Plaça de l’Ajuntament, baix el lema: “Tots els dies són 25N: terrorisme masclista, qüestió d’Estat”.  Com al darrer any, predominaren els colors: negre, morat i lila, i es simbolitzà, amb torxes i dones vestides amb el nom de cadascuna de les 65 dones assassinades en Espanya,  la lacra social que suposa la discriminació i la violència de gènere.

Mani_violencia_genero

El manifest llegit al final, criticà durament que els feminicidis augmenten considerablement, en llocdedisminuir, perquè el Govern ha retallat els serveis d’ajuda a les dones maltractades.  El  terrorisme masclista ha assassinat més dones en 19 anys, que el terrorisme polític en 41 anys. “Ja hi ha prou de terrorisme masclista” vam cridar fort totes les persones en acabar la manifestació.

Les i els comunistes acudirem a denunciar la globalització de les violències masclistes a tot el món i a denunciar la cultura de complicitat al banalitzar les conductes masclistes en el dia a dia, la publicitat, els acudits, les costums masclistes, …

Denunciem la falta de voluntat política per donar compliment a la legislació vigent. Denunciem la manca de dotació dels recursos econòmics i humans necessaris per lluitar contra la violència masclista i la desigualtat. Denunciem la diversitat de les violències suportades per les dones lesbianes, transsexuals i totes aquelles que no s’ajusten a la heteronormativitat.

Denunciem també la diversitat de les violències suportades per les dones que no s’ajusten a la normativitat funcional i al classisme imperants.  Denunciem la impunitat de les expressions i comportaments neomasclistes, que envaeixen els discursos públics generant confusió i propagant creences enganyoses sobre la violència masclista.

Denunciem la culpabilització de les dones quan desisteixen de seguir els processos judicials. Denunciem  la reducció de les ordres de protecció per a les dones. Denunciem la violència provocada i sostinguda per les retallades amb l’excusa de la crisi.

Denunciem la impunitat dels delictes dels qui utilitzen les noves tecnologies per exercir la violència contra les dones o per fer-ne apologia.

Seguirem denunciant, recordant i cridant sempre, que la violència és responsabilitat de qui l’exerceix, no de qui la pateix. Seguirem validant l’experiència de les dones sobrevivents a la violència.

NO PODEM CONSENTIR QUE EL GOVERN ESPANYOL I LA GENERALITAT VALENCIANA RETALLEN LES POLÍTIQUES D’IGUALTAT, EN LLOC D’APROFUNDIR EN ELLES PER TAL QUE DISMINUEIXCA LA DISCRIMINACIÓ DE LES DONES I LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Perfil_val

Amnistia Internacional assenyala que al món, una de cada tres dones pateix abusos al llarg de la seua vida i que el 70% de les dones assassinades ho són a mans de les seves parelles o ex parelles . Hi ha maltractaments dins l’àmbit domèstic, però també al treball i a la societat: mutilacions sexuals, avortaments selectius per raó de sexe, maltractaments psicològics i els assetjaments sexuals, entre d’altres tipus de violència.

Davant d’aquesta colpidora situació només hi cap la denúncia i el rebuig, el posicionament i l’acció.

TRENQUEM EL SILENCI.

TOLERÀNCIA ZERO ALS MALTRACTAMENTS

 

secretariadelamujerpcpv