28 Juny – Responem amb orgull i unitat

Prenem els carrers cada 28 de juny amb orgull i combativitat reivindicant aquell día de 1969 on bolleres, trans, mariques i totes aquelles persones que xocaven amb les normes sexuals i de gènere van prendre també els carrers dient prou i reivindicant drets per viure una vida que valga la pena ser viscuda. Hui, quasi 50 anys després, eixa lluita pel reconeixement de drets continua amb multitud de mobilitzacions, accions i actes visibilitzant una societat diversa i en lluita contra les estructures heteropatriarcals que ens oprimeixen.

Assistim a més aquest 28 de juny a un moment històric clau per al nostre país. S’obri l’oportunitat de configurar un important moviment d’unitat popular que recupere les instititucions estatals que han estat segrestades al servei de l’oligarquia financera per a posar-les al servei de la majoria social treballadora. I en aquest moviment de recuperació de les institucions i articulació d’un poble organitzat al carrer ha de ser central també la lluita feminista transmaricabibollo per dotar de contingut el canvi polític que podem dur a terme a Espanya.

Perquè no podem continuar veient com el pagament del deute impossibilita el desenvolupament de polítiques d’igualtat o de prevenció de la SIDA, com les reformes laborals del PP i el PSOE han dinamitat les condicions de negociació col·lectiva per a buscar solucions a l’assetjament LGTBIfòbic als centres de treball o com el 80% de l’alumnat, entre els 12 i els 17 anys, amaga la seua opció sexual a l’aula per por al rebuig, mentre que qui ha revelat la seua orientació pateix agressions físiques homofòbiques al seu centre educatiu tres vegades més que entre qui ha decidit mantindre-la oculta. Aquestos exemples demostren que la resposta a l’emèrgencia social que travessa el nostre país també ha d’ocupar-se d’aspectes com els senyalats.

Per tot això, des de la Joventut Comunista, ens sumem a totes les accions que s’estan organitzant aquest 28 de juny per un ortgull combatiu i unitari. Orgulloses de la nostra història de lluites i conquestes, continuem juntes i unides lluitant per una societat diversa, lliure i feminista.