Per un treball digne!

Arriba l’estiu i amb ell un repunt en la contractació de joves per a realitzar labors molt vinculades al turisme, a l’hostaleria i als serveis relacionats. Aquest és sense dubte la destinació que ens espera a la joventut treballadora després d’un llarg procés de desindustrialització.

L’hostaleria és l’activitat econòmica que compta amb el rècord de pitjors salaris a Espanya (entorn dels 14.200 euros de mitjana anual). A més dels baixos salaris, una altra de les característiques dels contractes que es realitzen en aquest sector son, no solament temporals, sinó a temps parcial.

Però el pitjor no és açò, sinó que sota la disfressa d’un contracte a temps parcial es troben llargues jornades de treball posant copes i servint taules, a voltes fins i tot arribant a les 12 hores, on per descomptat no es remuneren les hores extra. A aquest frau generalitzat se sumen a més els pagaments de salaris de forma irregular, la qual cosa repercuteix negativament en el treballador i que dificulta el posterior accés a prestacions de desocupació, jubilació, etc.

Enfront de tot l’anterior, el primer que tot de tot és conèixer el teu conveni, que fàcilment pots trobar especificat en el teu contracte i que podràs localitzar en internet o acostant-te al sindicat. Coneixent els teus drets t’adonaràs que existeixen possibilitats per a defensar-te en el centre de treball, i la primera i més important és organitzar-te al costat dels teus companys i companyes, perquè només la unitat de la classe treballadora pot fer front a un mercat laboral que ens obliga a treballar en condicions de màxima explotació mentre que els empresaris s’omplen les butxaques a la nostra costa.

No serem els/les vostres esclaus/esclaves!

En lluita per un treball digne.