Primer de Maig – Som classe obrera. Som la majoria

Un 1er de Maig de fa 130 anys, centenars de milers de treballadors i treballadores es van posar en vaga, arriscant la seua salut i la seua vida per a aconseguir la jornada laboral de 8 hores. Des de aquest dia es celebra com el “dia internacional de la classe treballadora”, i així ho seguirà sent mentre la lluita de classes seguisca sent la contradicció fonamental en el sistema econòmic, polític i social en el qual vivim la majoria, la classe treballadora.

La joventut treballadora som els qui major taxa de desocupació pateix, i si aconseguim ocupació són en la seua majoria temporals i precaris, quan no són beques o pràctiques sense remunerar o ens veiem abocats a l’emigració com l’única eixida. Açò fa que la joventut treballadora visca una marcada inestabilitat laboral que impedeix l’emancipació efectiva.

Si les treballadores a més som dones estem doblement explotades, ja que la bretxa salarial fa que cobrem menys pel mateix treball, que la majoria de les nostres ocupacions siguen a temps parcial, o que ens vegem condemnades pel patriarcat a carregar amb un treball reproductiu i de cures no remunerat i invisibilitzat.

Tot açò provoca a més que any rere any siga major la sinistralitat laboral, portant-se centenars de vides per falta de seguretat en el centre de treball. Nosaltres, la majoria treballadora, posem les vides mentre la burgesia, la minoria que viu a costa del nostre treball, es porta els beneficis.
És possible tenir una vida digna per a la majoria, però açò passa per barallar el present per a conquistar un futur que ens neguen. Per a açò segueix sent necessària l’organització i la unitat de la classe treballadora en cada centre de treball, construint poder popular que permeta mantenir l’ocupació i conquistar drets que fa temps ens estan llevant. S’ha demostrat que és possible aconseguir victòries per a la classe treballadora, i aquest ha de ser el camí.

Vivim en un sistema corrupte, on els governs en aliança amb la burgesia ens neguen el futur per a augmentar els seus beneficis. Front d’açò no cap un altre camí que l’organització i la lluita, tenint la joventut treballadora un paper fonamental en la construcció d’un futur millor, un futur on la majoria tinga una vida digna.

Som classe obrera!
Som majoria!
Visca el 1er de Maig!